Om mig

Mitt namn är Amanda Brandt och är tämligen ny inom hundvärlden, Butz är min första hund och han flyttade in augusti 2017 och jag blev hans fodervärd december 2017. Från 8 års ålder till strax innan jag fyllde 26 år så håll jag på med ridning och hästar och red i ridskolans tävlingsgrupp. Skellefteå heter staden där jag är född och uppvuxen i och här har jag bott nästan hela mitt liv. I 3 år bodde jag i Flyinge, Skåne då jag gick gymnasiet där, Hippologigymnasiet (Naturvetenskap & häst) i Flyinge/Lund. Jag slutade med hästarna då tiden och ekonomin inte riktigt räckte till samt att jag ville satsa på hundarna.

Butz kom väldigt spontant och oväntat in i mitt liv men innan dess hade jag börjat gå i tankarna att skaffa hund. En kompis till mig har en jack russell terrier som jag passade då och då samt att jag ibland följde med dom på träning, denna häftiga terrier fick mig då att fundera på att skaffa hund. Att de skulle bli en brukshund hade jag absolut inte tänkt, utan jag hade tänkt i så fall skaffa en sällskapshund. Att träna aktivt och tävla i flera olika grenar var inte på kartan.

Men sen dök Butz upp och helt plötsligt hade vi börjat träna rallylydnad och lydnad. Jag har alltid varit en tävlingsmänniska och de tog inte alltför länge innan vi provade oss på att tävla rallylydnad. Vi började även träna agility och tillslut började vi även tävla både agility och lydnad. Under våren 2018 började vi träna bruks spår och det fastnade jag helt för. Brukset är numera den gren jag tycker är absolut roligast, lydnaden och agilityn ligger mig också varmt om hjärtat. Rallylydnaden har jag lagt helt på hyllan och planerar inte heller att träna eller tävla i det längre.

Så även om jag först hade tänkt skaffa mig en sällskapshund så har de visat sig att en bruksras som Australian Shepherd är den perfekta rasen för mig och jag kan i dagsläget inte se mig med en annan ras.