Lydnadstävling Skellefteå BK

Idag var de dags för en lydnadstävling igen. Vi har under sommaren varit i en liten svacka när de kommer till just lydnadstävlingar, de är då våran normala känsla som jag tyckts har fattats och som vi oftast får till på träning. Mycket har nog berott på värmen vi har haft. Butz är rätt så värmekänslig och tappar nästan all energi när de blir varmt och soligt. Så målet idag var att försöka hitta en bra känsla igen. Då solen sken idag och värmde rätt så bra ändå för att vara höst valde jag att värma upp honom innan tävlingarna startar för att sedan checka av och gasa upp honom lite just innan våran start.

Känslan på planen var överlag mycket bättre än de varit i sommar. Han påverkades av värmen som kom med solen men kämpade på bra under hela programmet. De fria följet är de moment som jag märker mest på att han blir värmepåverkad och inte har sin normala energi. Han hamnar lite efter och lite för långt bak i positionen.

Poängen blev:

Fritt följ 8.0
Ställande under marsch 8.0
Inkallande 9.5
Sättande eller läggande under marsch 8.0
Sändande med läggande 8.0
Apportering 5.0
Fjärrdirigering 7.5
Inkallande med hopp 9,5
Sändande runt en kon 9.0
Sittande i grupp 10.0
Helhet 9.0

Jag är väldigt nöjd över poängen och tycker att de avspeglar den känsla jag hade på planen. Fjärren jobbar vi fortfarande med då han flyttar framåt. Där håller vi på att lära in och nöta låsta framben, och han har nu även på tävling fått in tänket rätt och flyttar sig inte alls lika långt framåt. Apporten släppte han ca 1 m framför mig, lite förvånad blev jag över det då han inte gjort de på ett tag nu. Men han plockade upp den igen när jag sa till och lämnade av den bra. Han greppade apporten fortare än vad han gjort innan, han vill gärna stanna upp och sniffa på den ordentligt innan han tar den. Och de är de som vi lagt mest focus på under träningar ett tag nu. Apporten är hans sämsta moment och jag är bara nöjd över att han gör det.

Slutresultatet blev då 61,5 poäng, 1:a pris och en 1:a placering!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.