Lydnadstävling Norsjö BK

171 poäng, 1:a pris och en första placering idag!

Då de gick så bra och över förväntan förra helgen så anmälde jag mig till en lydnadstävling även denna helg då den fortfarande hade anmälan öppen. Butz har även denna vecka känts väldigt bra på träning så hade en rätt så bra känsla inför tävlingen. Märktes väldigt väl att höst temperaturen passa Butz väldigt mycket bättre än sommarens sol och värme. Runt 10 grader idag, tidvis regn och mulet. Väldigt pigg, alert och fokuserad hund. Då blev känslan på transport sträckorna på planen fruktansvärt bra! Kändes verkligen som att han var med mig hela tiden. Känslan i momenten var ju då också väldigt bra. Lite små missar här och där men det känns väldigt stabilt och att Butz är helt klar med vad han ska göra.

Poängen blev:

Fritt följ 8.0
Ställande under marsch 7.5
Inkallande 10.0
Sättande eller läggande under marsch 9.0
Sändande med läggande 10.0
Apportering 5.0
Fjärrdirigering 7.0
Inkallande med hopp 10
Sändande runt en kon 8.5
Sittande i grupp 10.0
Helhet 10.0

Än en gång så  strulade apporten. Han ville tjuvstarta, att han blev så ivrig på apporten kan jag ändå inte klaga på. Han hade bra tempo och greppade den fort. Tempot in var som vanligt lite sämre, travade, men än en gång så släppte han den. Denna gång när han var i fotposition. Så får nog tänka om lite runt träningen. Har på de senaste fokuserat mest på gripandet, vilket har förbättrats. Har ju inte haft problem på träning med att han släppt den.  Men nu blir det att lägga lite fokus på att träna med andras apporter och träna på att han ska hålla den ordentligt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.