Årets första tävlingshelg gjord!

I helgen har Butz gjort sin första tävling för året, en agility tävling på hemmaplan. Kan säga att förberedelsen inför denna tävling har varit långt ifrån optimal. För lite över två veckor sen högg det till ordentligt i ryggen när jag halkade till medans jag bar en sak och jag misstänker att de kan vara ett diskbråck som jag fått. Under en veckas tid kunde jag bara rasta hundarna korta sträckor. Har senaste veckan kunnat gå längre sträckor igen och tränat båda hundarna lite smått inne. Jag och Butz missade då våran sista agilityträning innan tävling och har inte gjort så mycket de 2 veckorna innan tävlingen. Jag förväntade mig alltså inga resultat.

På lördagen stod 2 st agilityklasser på schemat. Då de var hemmatävling spenderade vi hela dagen på tävlingen då jag var funktionär i de andra klasserna och 1:an var sist. Butz var supertaggad och väldigt ljudlig under uppvärmningen men kändes fin. På banan var han superfin, lyssnade riktigt bra och hade en fin fart. Bromsade inte riktigt på gungan vilket resulterade i 5 fel, såg klart och tydligt på Butz att han visste och tyckte att det blev fel. En 2:a placering räckte det till. Andra klassen så hade kändes Butz lika fin och han hade bestämt sig för att inte göra samma misstag igen på gungan. Ett felfritt lopp med en 2:a placering och våran 4:e pinne i agilityklass 1!

På söndag var det hoppklasser och jag hoppades att den finna känslan från lördagen skulle infinna sig även denna dag. Vilket den gjorde! Första klassen var vi felfria med en 3:e placering och pinne. Hans 5:e pinne i hoppklass 1 och han får då lägga till titeln AgHD I! Till andra klassen så hade jag därför inget krav på resultat så bestämde mig för att ta det lite lugnare för min rygg och samtidigt utmana Butz på vissa delar. Blev lite misstag/missförstånd som ledde till en disk.

Så vi åkte hem med placeringar i 3 av 4 lopp och en ny titel, en riktigt bra första tävling på året med andra ord. Nu är planen att vi ska debutera hoppklass 2 nästa månad. Vi har en del att träna på, mest då slalom, men vill komma ut och börja i alla fall. Lättare att veta då precis vad de är man behöver träna på. Och så ska vi ut och jaga den 5:e pinnen i agilityklass 1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.