Agilitytävlingar i Mars

I mars han jag och Butz med några agilitytävlingar.

Luleå Hundvänners Lokala KK 8-9 mars
Lördagen var de bara en klass för oss, agilityklass 1. En 2:a placering med 5 fel, de 5 felen fick vi i slalomen. Slalomen var direkt efter balansbommen, jag var så fokuserad på att han skulle ta kontaktfältet på bommen och trodde inte att slalomen efter skulle vara något problem. Hade inte räknat med att Butz skulle suga på slalomen så jag blev lite paff och då blev han osäker och backade efter han kommit in i första porten. Så där skulle jag ha uppmuntrat honom till att fortsätta själv. På söndagen var de dax för våran debut i hoppklass 2 och vilken debut han gör! 2:a placering med 5 fel, han rev ett hinder, i första klassen. I andra klassen blev det en disk, mitt fel då jag visade honom fel på ett hinder som han då hoppade från fel håll.

Skellefteå Brukshundklubb 23 Mars
Hemma tävling med 2 st hoppklass 2 för oss. Första klassen fick vi en 3:e placering med ett felfritt lopp! Andra klassen fick vi en vägran och tidsfel, 7,37 fel totalt, och en 1:a placering. Vägran kom då jag var otydlig i mina signaler, utan vägran så hade vi inte heller fått tidsfelen.

Umeå Brukshundklubb 30-31 Mars
Lördagen blev det 2 st agilityklass 1. Första klassen fick vi en 1:a placering med 5 fel. En vägran på däcket, vi har bara tränat däcket en gång denna vinter och han såg lite förvånad ut. Hoppade de sedan utan problem. Andra klassen en 3:e placering med 15 fel. Jag tyckte inte att Butz riktigt var sig själv i denna klass. När vi senare skulle åka hem så krampade min rygg ihop ordentligt, så förmodligen hade jag redan börjat ha ont innan andra klassen och mitt rörelsemönster var lite annars. Butz som är väldigt känslig för mitt mående så han snappade förmodligen upp det på en gång och då blir han annars. Tappar bla mycket självständighet.
Söndagens två hoppklasser blev de vinst i, 0,62 fel och 0,64 fel. Butz gör allt jag ber honom om men jag tvekar och rågar inte göra byten som vi egentligen klarar av, så de tar onödigt med tid.
Agilityklass 1A och Hoppklass 2A på film.

Så vi fortsätter att jaga den 5:e pinnen i agilityklass 1. Nästa tävling bli i Kalix den 5:e maj, 2 st agilityklass 1 och 1 hoppklass 2.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.