Tävlingar med Butz

I juni har vi hunnit med att tävla lite:

8-9 juni agilitytävling Umeå Brukshundklubb
På lördagen gjorde vi debut i agilityklass 2. En 2:a placering med 13,94 fel på bana B började vi med, matte får ta på sig en del fel då jag inte alltid placerade mig så bra. På bana A blev det däremot ett felfritt lopp, vinst och våran första pinne i klass 2! På söndagen tävlade vi hoppklass 2. Började på bana B med en 2:a placering med 5,40 fel och fick sen på bana A en 3:e placering med 0 fel.

22 juni brukstävling Svenska Rottweilerklubben Västernorrlands LO
Kl 20:00 på midsommardagen var det dax för brukstävling igen. Butz började spåret väldigt fint. Markerade första pinnen, fin vinkel och markerade andra pinnen. Men tappade sen bort spåret i andra vinkeln då en kraftig vindpust kom då, tyvärr var det väldigt blåsigt även denna tävling. Kändes såklart väldigt surt och svårt att inte vara besviken men fick fina lovord från både domarna och tävlingsledaren och massor med beröm för hans fina markeringar. Så jag tar med mig de fina bitarna också ska vi träna vidare. En av domarna tipsade om att köra mer hårda spår för att få ner hans nos lite, vilket kan hjälpa honom när det blir vind osv. Valde att avbryta och inte köra lydnaden då den preliminärt skulle börja någon gång efter kl 1 och prisutdelningen skulle vara kl 4. Så vi åkte hem och fick en god natts sömn istället. Nu ska Butz få en spårpaus på ca 2 veckor sen hoppas vi att får tävla i augusti igen!

Idag fick jag dessutom ett mail från Svenska agilityklubben om att vi vunnit Agriastependium för årets nybörjare i agility XL 2018!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.