Skogsspår för Butz

Butz började spårträna i våras och det har verkligen varit en berg- och dalbana. Men de känns som att vi är på rätt väg! i början tränade vi mest på gräs och äng, att spåra i skogen har Butz tyckt varit lite svårt. Jag ville i början att han skulle få ha det roligt och tycka att de var lätt. Men nu när han har fått en förståelse för vad han ska göra och tycker att de är riktigt roligt så har vi tagit tag i att spåra i skogen. I en by inte alltför långt från mig finns det väldigt bra skog att spåra i, inte för tätt mellan träden och inte så mycket blåbärsris m.m.

Idag gick jag då ett spår på 285 m med totalt 6 st spårpinnar. Han spårade så otroligt fint! Väldigt säkert, lugnt, fokuserat och tog vinklarna bra. Jag har på den senaste tiden låtit honom få middagen i spåret vilket jag upplevt ha hjälpt med noggrannheten i spåret. Idag fick han betydligt mindre av middagen i spåret och någon godisbit vid vinklarna. De mesta av middagen fick han som belöning vid slutpinnen. Han markerade dock inte spårpinnarna så bra idag så det ska vi lägga lite fokus på vid sidan av spåret och se om de blir bättre i spåret igen. Missade även en av spårpinnarna. Men överlag är jag väldigt nöjd över dagens spår!

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.