LD 1

Den 14 oktober tävlade jag och Butz lydnadsklass 1 med resultatet 276,5 poäng, en 3:e placering och 1:a pris. Detta var då hans tredje 1:a pris vilket gör att han fått titeln LD 1.

Hela veckan hade temperaturen ute legat på ca 10 grader men på tävlingsdagen var det plötsligt strålande sol och nästan 20 grader ute. Butz har en tendens att bli lite loj och seg när det blir varmt och denna gång var inget undantag. Mest märker man det under transportsträckor, i fria följet och fjärrdirigeringen. Han kommer lite för långt bak i positionen samt att han i fjärren inte riktigt orkar tänka till ordentligt. Vi jobbar på där med att få låsta framben, vilket inte riktigt sitter till 100 % än så när han inte har den energin som behövs så tappar han där. Men annars jobbade han på riktigt bra och gav en fin känsla. Apporten strular fortfarande på tävling. Rutan gjorde han klockrent, har tränat mycket på att han ska vara i mitten av rutan då han dragit åt höger. Nu var han precis i mitten med bra tempo in.

 

Fritt följ 7.5
Ställande under marsch 8.0
Inkallande 9.0
Sättande eller läggande under marsch 10.0
Sändande med läggande 10.0
Apportering 5.5
Fjärrdirigering 8,5
Inkallande med hopp 9.5
Sändande runt en kon 10.0
Sittande i grupp 10.0
Helhet 9.0

Nu siktar vi på klass 2 nästa år. I vinter ska det grundtränas och finslipas på de moment vi redan kan samt att nya moment från både klass 2 och 3 ska läras in.

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.