Muskulär kontroll för Butz

Idag var det äntligen dags att åka till hundfysioterapeuten Tomas för en muskulär kontroll/genomgång av Butz. Vi skulle egentligen ha åkt dit i slutet av november men de fick bokas om p.g.a kennelhostan. De första jag kunde konstatera är hur mycket bättre Butz har blivit i nya/obekanta lokaler eller som här, en som han bara varit i 1 gång tidigare och inte besökt på ett tag. Förra gången blev han osäker och låg direkt vi kom innanför dörren, idag så gick han glatt in och började utforska. Han blir fortfarande obekväm när Tomas börjar känna och klämma men inte lika mycket sen innan. Butz tycker nämligen om att bli klappad av i princip alla men att bli riktigt igenom känd osv är ingen hit, detta även när de är jag som gör det.

Vid förra besöket fick han en OK stämpel i rumpan. Bra musklad och framförallt jämt musklad. En spänd fläck i ryggen på höger sida, men för övrigt inget att anmärka på.

Även idag fick han en OK stämpel med kommentaren att han är bättre i kroppen än förra gången. Musklat på sig lite mer och är fortfarande väldigt jämn i muskulaturen. Ingen spänd fläck denna gång däremot en led i höger framben som klickar lite. Detta är inget att oroa sig för men det är bra om jag böjer och sträcker ut det efter hårdare träning. Bättre i hullet tyckte han också men behöver i dagsläget gå ner lite i vikt, Butz har varit lite väl duktig på att sno åt sig av Ilex mat den senaste tiden. Så de är något vi redan jobbar på.

Nu har jag inte trott att de varit något fel, Butz har känts pigg och fräsch, men de känns alltid skönt att få det bekräftat. Är mycket nytt i träningen som bland annat kräver mer fysiskt från Butz. I lydnaden tränar han nu b la ställande under inkallning. Här har jag inget krav på att han ska stanna fort just nu då jag tycker att de fattas styrka till det och jag vill inte pressa honom. Utan jag litar på att han stannar så fort han bra kan. I agilityn har jag börjat lära in skarpa vänster och höger svängar efter hinder. Något som också är krävande för kroppen. Så här ligger fokuset just nu på att få förståelse och rätt teknik hos Butz. En tacksam egenskap hos Butz är just att han inte gör saker på fart innan han är 100% säker på vad han ska göra, vilket jag tycker minskar skaderisken i viss inlärning.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.