Mål 2019

Nytt år, nya möjligheter och med det nya mål.

Butz

 • LD 2
 • Uppflytt appellspår
 • Godkänd lägre spår
 • AgD 1 & AgHD 1, dessa ligger inte så långt borta då de krävs 2 pinnar till i agilityklass 1 och 1 i hoppklass 1
 • 3 pinnar i agilityklass 2 och 3 pinnar i hoppklass 2
 • Försök komma med på och genomföra MT2017

Stora mål ja, men absolut inte omöjliga. Vi har en del nya moment i lydnaden, både brukset och vanliga, som ska läras in och stärkas. I lydnadsklass 2 är det främst apportmomenten som är den största utmaningen. Innan jag anmäler och försöker få med Butz på ett MT så ska lägga lite tid på skott träning med honom. Sen han flyttade till mig så har han knappt hört ett skott och i höstas när han hörde det på en tävling så reagerade han, vet dock inte om det är själva skottet han reagerade på eller om det blev en osäkerhet i situationen. Han är en hund som vill undersöka var ljud kommer ifrån och här kunde han inte lista ut det på en gång. SÅ vi ska träna och se om de är så att han har blivit skott påverkad, vilket han inte var vid MH:t då han fick en 1:a på skott, eller om det är situationen som han behöver bli bekväm med. Oavsett så ska jag försöka göra ett MT på honom.

Ilex

 • Uppflytt appellklass, ska  träna både spår och sök
 • LD Startklass och LD 1
 • RLD N och RLD F
 • MH
 • HD/ED röntgen

Den 7e maj blir Ilex 10 månader och därmed tävlingsmyndig i rallylydnad och startklass i lydnaden. Rallylydnaden är egentligen ingen gren jag vill satsa på men jag tycker det är ett bra sätt att träna på att tävla. För en aussie, en arbetande hund, är inte rallylydnad svårt enligt min åsikt. Men de är en av de få grenar här i norr som man kan tävla i på vinterhalvåret. Så Ilex kommer att få tävla rallylydnad när vi inte riktigt har något annat att tävla i för att få mer erfarenhet. Som den tävlingsmänniska jag är så kommer vi säker att hålla på tills han tar rallylydnadschampionatet. MH:et och röntgen är någon som jag ser väldigt mycket fram emot. Något nervös redan nu inför röntgen om jag ska vara ärlig. Både mor och far har HD A samt ED ua, alla deras kullsyskon har också HD A eller B samt ED ua, så förhoppningsvis så får Ilex och hans syskon samma fina resultat.

Jag kommer att göra mitt bästa för att försöka uppnå dessa mål med hjälp att strukturerad och noggrann planerad träning. Men även om jag nu har lyxen med att vara ledig på helgerna då jag är student så är ekonomin en aning begränsad. Detta kan då hindra mig från att åka på vissa tävlingar men jag ska försöka jobba extra så att våra möjligheter bli så bra som möjligt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.