Kennelhosta & annat elände

Ungefär i mitten av november skulle Butz smått börja trappas upp i träningen igen efter att ha vilat sedan brukstävlingen.  Men i slutet av november drabbades Butz av kennelhosta och efter 2 dagar så började även Ilex hosta. Så istället för träning blev det mer vila och korta promenader då de båda, speciellt Butz, hostade mycket vid ansträngning. Tog ungefär en veckan innan de slutade hosta och då fick de ytterligare några dagars vila efter det. Snön kom var snäll nog att komma först när de slutat hosta så deras aktivering  de första dagarna efter hostan slutat var att leka och springa i snön. Ilex visade stor förtjusning över snön och var lika dålig som Butz på att fånga snöbollar till en början, detta har dock blivit lite bättre. Butz skulle även ha gjort en kontroll hos fysioterapeuten i samma veva men det har då såklart blivit ombokat till 10 januari istället.

När grabbarna äntligen skulle sätts igång igen så gick de bara en dag innan plusgrader och regn kom, vilket gjorde det väldigt halkigt ute så långpromenader och träning ute var nästan omöjligt. Nu när de gått ett tag sedan hostan slutade så tränar vi i ett ridhus. Stans ridskola hAr två stycken ridhus som man får träna i om man har ett hundridhuskort. I ett av ridhusen är det agilityträningar varje söndag kväll så vi har tränat i det andra ridhuset. Enligt de allmänna rådet så får egentligen båda två träffa andra hundar nu, samt vara i lokaler där andra hundar är. Men jag har valt att försöka hålla mig borta från andra hundar tills årsskiftet, vilket är också varför jag valt att bara försöka vara i det ridhuset där jag vet att inga hundar är och tränar regelbundet. 

Men just när vi faktiskt kommit igång med träningen igen så då vägrade min bil starta i fredags. Batteriet klarade inte kylan så de ska beställas ett nytt nu på måndag. Så för tillfället fungerar inte bilen och vi tar oss inte iväg för att träna. Då temperaturen ute har visat -15/20 grader så har det inte varit optimalt att träna ute utan de har blivit mycket plojj inomhus istället. Men så fort bilen är fixad så är vi igång för fullt igen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.