Agilitytävling Holmsund

Lördag:
Agility 1A: Disk pga otydlig matte.
Agility 1B: 2:a placering, felfri och pinne. Butz 5:e pinne i agilityklass 1 och därmed fick han titeln AgD I!

Söndag:
Hopp 2A: 1:a placering med 5 fel.
Hopp 2B: 2.a placering och felfri.

Äntligen tog vi den där 5:e pinnen i agilityklass! Butz har dessutom gått väldigt fint i helgen, disken och de 5 felen (en rivning) var mitt fel. I agility 1A var jag otydlig, pratade inte med honom och då tog han ett hinder istället för att svänga och ta bommen. I hopp 2A så blev min placering tokigt efter slalomet, jag kom ivägen för Butz och han såg inte hindret ordentligt. Han har dock tjuvstartat på 2 av loppen, en tendens som han har haft tidigare. Vanligtvis så brukar jag träna någon start på uppvärmnings hinder innan vi startar men det fanns inga såna på denna tävling. Så detta får vi träna på.

Ett stort problem som vi har är slalomet. Butz har någon sorts låsning/stress när det kommer till slalomet. Hans fart försvinner nästan helt och han börjar skälla i varje steg han tar. Han blir helt låst här, han får inget flyt och därför ingen fart. Jag har en plan för hur jag ska kunna bryta det här men det kommer att ta ett bra tag och jag måste gå långsamt framåt. Så på tävling så kommer vi inte att ha något bra slalom på länge. På tävling så blir fokuset på att han ska vara lugn vid slalomet, så jag får inte pressa/stressa honom in, i eller ur slalomet. Utan jag ska själv vara lugn och berömma/uppmuntra honom lugnt när han är i slalomet. Jag måste låta honom genomföra slalomet innan jag börjar tänka på nästa hinder för mycket. Vilket kan göra att vägarna och min placering till nästa hinder inte alltid blir de bästa då jag kan ”tappa” bort mig lite. Det var det som hända på båda hopp loppen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.