Tävlingshelg på hemmaplan

30 maj – 2 juni hade vi lydnad- och brukstävling på hemmaklubben, plus att det också anordnades aussie-SM i spår och sök!

På fredagen så började jag och Butz med att tävla lydnadsklass 2.

Fritt följ5.5
Ställande och/eller sättande och/eller läggande under gång8.5
Inkallande med ställande0.0
Sändande med läggande och inkallande8.5
Apportering0.0
Vittringsprov0.0
Fjärrdirigering0.0
Hopp över hinder och apportering av metallföremål7.0
Platsliggande9.0
Helhetsintryck7.0
Totalpoäng129.0

Så resultatmässigt så ser det sämre ut än förra tävlingen men jag är riktigt nöjd! I det fria följet fick vi en hel del avdrag för ljud men annars så har känslan som vi har på träning börjat komma på tävling också. På denna tävling så fick vi en del saker i det fria följet som inte ingår i klass 2, stegförflyttningar åt sidan och vändningar på stället kommer i klass 3. På inkallning med ställande så förflyttade han sig för långt innan han stannade och på dirigeringsapporten upplevde jag att han inte såg den han skulle ta, den låg i skuggan och han såg bara den i solen. Vittringen är jag bara nöjd över att han försökte på, samma vecka hade han nämligen slutat använda näsan över huvud taget och sprang och ställde sig vid pinnarna istället. De enda jag är missnöjd över är fjärren där han totalt låste fast på att nosa på backen.

Målet med de två lydnadstävlingarna har varit att få en bra känsla och ha roligt på planen, och de målet har vi uppnått. Nu blir det att stärka momenten och så ger vi oss ut på tävlingsplanen igen i höst.

På lördagen var de då dags för oss att tävla appellspåret. Vi började morgonen med att åka ut och göra bort spåret. Vårat spår började på ett kalhygge och det blåste kraftigt från vänster. Butz började superbra! Spårade självsäkert och markerade första pinnen, men när vi kommer till första vinkeln blir det problem. Spåret vinklade nämligen åt vänster, rakt in i vinden. Butz vinklade höger då vinden troligen fört med sig doft ditåt. Han kämpade sen förgäves med att hitta spåret igen. Så då var ju våran chans på ett bra resultat redan borta och resten av dagen blev som träning för oss. Budföringen gick inte heller då han bara ville nosa i backen direkt vi kom in på planen och hade inget intresse för mottagaren. Så till lydnaden bestämde jag mig för att ta tillfället i akt och korrigera honom varje gång han nosade, så bad ingen att filma för att jag tänkte att de inte skulle gå nå vidare då.

Moment Domare 1Domare 2Snitt
Linförighet9.09.59.25
Framförgående8.09.08.5
Platsläggande8.09.58.75
Inkallande7.08.07.5
Hopp över hinder10.010.010.0
Platsliggande0.00.00.0
Poäng lydnad106.5
Budföring0.00.00.0
Huvudmoment0.00.00.0

Och så går vi in och gör ett super lydnadsprogram! Inget ljud i linförigheten denna dag. Vid inkallningen så lade han sig ner efter jag lämnat honom men annars var det några små saker som vi ska träna mer på. I plattsliggningen så låg Butz bredvid en hund som började gnälla direkt dess förare lämnade den, så efter ett tag så började Butz då gå upp i varv och började gnälla. De sista 30s reser han sig upp och tar ca 3 steg innan han lägger sig igen.

Jag vet att Butz kan spåra och har anmält mig på 2 till tävlingar nu i juni i hopp om att ta revansch och fixa uppflyttet. Och nu ska vi träna på vinklar i alla möjliga väder och vind i hopp om att stärka spårsäkerheten hos honom.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.