Lydnadstävling Norsjö Brukshundklubb

Idag åkte vi iväg till Norsjö BK för att tävla sista lydnadstävlingen för i år. Vi hade verkligen inte den bästa uppladdningen inför denna tävling. Förra veckan så blev de knappt någon lydnadsträning då vi hade ett frustrerande träningspass på onsdagen och torsdagen och tog då ledigt från lydnaden resten av veckan. Hade då tänkt träna hela denna vecka men då blev jag istället sjuk. Så vi fick bara in 2 korta träningspass in innan tävling.

Men Butz chockerade mig och bjöd på en jättefin känsla på planen. Lite missar här och där. I fria följet måste vi jobba på våra helomvändningar där han gör väldigt vida svängar. Jag är mycket nöjd över dirigerings apporten, känns som att han bara får bättre och bättre fart och greppande där. Vittrings apporten är jag också väldigt nöjd med, han väljer rätt och får lite problem med att plocka upp pinnen. Men han ger sig inte och kommer in med rätt pinne och håller den hela vägen in.

En 1:a placering med 257 poäng och ett 1:a pris blev det! Underbart sätt att avsluta lydnads säsongen på. Nu ska vi ägna resten av hösten och vinter på att förbättra oss ännu mer så satsar vi på att ta LD 2 titeln nästa år. Vi ska dessutom börja lära in klass 3 momenten för nu är ju faktiskt Butz kvalificerad för att starta klass 3!

Fritt följ6.0
Ställande och/eller sättande och/eller läggande under gång10.0
Inkallande med ställande8.0
Sändande med läggande och inkallande9.0
Apportering9.5
Vittringsprov7.0
Fjärrdirigering6.0
Hopp över hinder och apportering av metallföremål7.5
Platsliggande10.0
Helhetsintryck9.0
Totalpoäng257.0

Nu blir det en planerad paus från lydnads lydnaden och så ska vi fokusera på bruks lydnaden, vi ska ju debutera lägre klass spår om 2 veckor. Men den tävlingen ser jag som en vinst om vi bara klarar spåret, Butz har spårat riktigt bra de senaste månaderna så finns hopp! Utöver de så tränar vi mycket agility just nu, grunder och kontaktsfältshinder, då vintern börjar närma sig och vi får ta vara på träningsmöjligheterna nu.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.