Klubbmästare XL i agility!

Igår lyckades vi oplanerat klämma in klubbmästerskapet i agility innan jag skulle till jobbet, jag hade inte tänkt delta då jag inte trodde att jag skulle hinna. 5 fel i agility klassen och 0 fel i hopp klassen, vinst i båda och därmed klubbmästare i XL! Tyvärr kunde vi inte stanna och köra tunnelracet men nästa år hoppas vi kunna vara med på det också. Då ska förhoppningsvis Ilex vara med också, han ska göra HD och ED röntgen på torsdag och de är lite de som avgör om han kommer ha en agility karriär eller inte. Så lite nervös inför det men förhoppningsvis så ser allt bra ut och att han får komma ut på banorna nästa år.

Idag tävlade vi på hemma plan jag och Butz, två agilityklasser och e ´n hoppklass.
Agility 2A: Butz kändes lite ofokuserad och gjorde riktigt dåligt ifrån sig på bommen. Han har på de senaste gjort riktigt fina träffar på träning och de var länge sen han missade ett kontaktfält på tävling men här fick vi 5 fel pga att han missade ett kontaktfält på bommen, dagen innan på KM:et så gjorde han en superfin träff på bommen. En 3:e placering slutade vi på.
Hopp 2A: Ännu mer ofokuserad, skällig och innan start var han så intresserad i att nosa i backen så jag fick nästan dra honom in på planen. En vägran och en 2:a placering
Agility 2B: Här hade Butz blivit sitt vanliga fokuserad jag igen. 5 fel då han gick ur slalomet, vilket också var länge sen han gjorde, men vi hade ändå ingen chans på pinne då ett supersnabbt ekipage gått i mål felfritt. På bommen i denna klass fick han 2 fina träffar.

Hela helgen har han haft fina slalomingångar som han fixat på egen hand. Hans fart har kanske inte så mycket men hans sug på slalomet har blivit 100 gånger bättre och även slalomingångarna sitter bättre. Förhoppningsvis så kommer de tillslut att lossna med farten också, bara att fortsätta träna.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.