Sista tävlingen för i år

I helgen var vi till Piteå för sista agilitytävlingen, och därmed sista tävlingen över huvud taget för i år.

Lördag: Två agilityklasser och vi började med en liten oväntad disk. Mitt fel så jag flöt ut för mycket och hamnade fel i min placering. Så Butz svängde när han kom ut från en tunnel istället för att fortsätta rakt fram och hoppa hindret och istället råkade han springa förbi och hoppa hindret från fel håll. Superfina kontaktfält gjorde han i alla fall och gjorde en bra running på bommen med en superfin träff. Andra loppet tog vi oss runt felfritt och slutade på en 2:a placering.

Söndag: Två hoppklasser där vi började med en 2:a placering med 5 fel, en rivning som Butz får ta på sig. Andra loppet så blev det en disk i slutet men annars ett riktigt fint lopp som jag är supernöjd över, fick tyvärr inte de loppet på film.

Är väldigt nöjd över helgen, Butz kändes lite trött i kroppen på söndagen. Han rev ju ett hinder i första loppet den dagen och i andra loppet hörde jag hur han var i några bommar utan att riva. Inte så konstigt egentligen då de är tungt att springa några lopp i ridhus. Men överlag så har jag börjat att våga satsa lite mer och lita på att jag kommer hinna med byten o.s.v. Och faktiskt lita på att Butz gör det jag vill även om jag vänder ryggen mot honom, inte för att jag haft något problem med att han hittar på egna vägar utan jag har säkrat upp för mycket innan.

Nästa tävling för Butz är den 12 januari och då har vi 3 st agilityklasser i Piteå. Men första tävlingen för nästa år blir faktiskt dagen innan med Ilex och han ska få tävla 3 st agilityklasser också. Han blir 18 månader och tävlingsmyndig samma vecka. Första officiella tävlingen för honom och jag kommer ha noll förväntningar och krav. Han ska bara få börja vänja sig vi tävlingsmiljön och så ska vi försöka få till ett så bra flyt som möjligt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.