Canis Praxis

Idag hade vi vårat första besök hos Alexandra på Canis Praxis som vi stolt nog kommer att vara ambassadörer för! Båda grabbarna fick varsin behandling där de hittades lite saker, vilket med tanke på halkan vi haft i vinter inte förvånade mig alls. Butz var stel i ryggen men efter behandlingen var han redan mycket bättre och Ilex var lite öm i en muskel på ena bakbenet.Vi fick sedan några övningar att göra, både för uppvärmning och för att hjälpa de problemområden som hittades. Jag fick även tips på några saker att lära hundarna som kommer att vara till hjälp inför framtida övningar.

Tanken är att vi kommer att åka till Alexandra en gång per månad för behandling där Alexandra b la kunna hitta och lösa upp spänningar innan problem uppstår. Hon kommer även hjälpa oss med att planera träningen och ge oss övningar utifrån vad mina hundar behöver. Själv har jag väldigt lite kunskap inom detta så det känns väldigt tryckt att ha Alexandra som sitter med mycket kunskap inom det. Mycket av det andra träningen (lydnaden osv) har jag lärt mig själv genom att kolla instagram, youtube etc men just detta är inget jag vill lära mig över en skärm då de kan göra mer skada än nytta om de blir fel.

Mer om Alexandra och vad hon erbjuder finns på http://www.dogrehab.se och https://www.facebook.com/CanisPraxis/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.