Tävlingar i Juni med Ilex

14 juni
Lydnadstävling på Bodens Brukshundklubb i startklass. Väldigt varm och solig dag, vindstilla på planen och närmare 30 grader. Ilex blev rätt påverkad av värmen och de märktes på planen. En delad 3:e placering med 159 poäng lyckades vi ändå knåpa ihop, 1 poäng ifrån uppflyttningsresultat kändes såklart lite surt men.

Följsamhet8.5
Inkallande10.0
Sättande under marsch9.5
Apportering5.0
Fjärrdirigering7.5
Hopp över hinder7.0
Helhet7.5
Totalt159

26 juni
Ilex debut i brukset, appelklass i spår. Vi började med budföringen som var efter en skogsstig och jag vet inte om Ilex tänkte att de var sök för han sprang ut i skogen istället för till mottagaren. Han insåg väldigt snabbt, efter bara nån meter, att de blev fel och då började han göra annat istället. Tog tillbaka honom och skickade igen och då sprang han fint, men då jag kallat in honom igen så blev det en 0:a på momentet. Sen var de dax för spåret. Där var han rätt så tveksam vilket han aldrig brukar vara men han markerade alla pinnar och klarade spåret. Men de var helt klart de sämsta spår han någonsin gjort och han var inte som han brukar. Båda domarna gav oss en 8:a och då visste jag redan att vi inte kunde få ett uppflytt denna gången då poängen i specialen inte skulle räcka till.

När vi då kom till lydnaden så hade vi ingen press alls, då vi ändå inte skulle få något uppflytt så kunde jag slappna av helt och bara se de som träning. Ilex kändes trött, veckans värmebölja hade nog börjat ta ut sin rätt, men han gjorde ett fint lydnadsprogram ändå. Sen gjorde han en kanonfin platsliggning. Ett godkänt resultat på 176 poäng fick vi och en massa bra erfarenhet för Ilex om trots allt skötte sig riktigt fint under tävlingen.

MomentDomare 1Domare 2Snitt
Linförighet7.07.07.0
Framförgående8.08.08.0
Platsläggande000
Inkallande9.59.59.5
Hopp över hinder8.58.58.5
Platsliggande10.010.010.0
Poäng lydnad120
Budföring0.00.00.0
Huvudmoment8.08.08.0
Poäng special56
Totalt176

Lämna ett svar

Your email address will not be published.