Agilitytävling med Butz

I helgen lyckades jag även hinna med agilitytävling med Butz.

Lördag
Agility 2A: 3:e placering med 5 fel. Butz missade kontaktfältet på bommen.
Agility 2B: 3:e placering med 10 fel. Felen är helt och hållet mitt fel, en vägran i en tunnel då jag vände för fort och sen en rivning för att jag var lite ivägen.

Söndag
Hopp 2A: 2:a placering med 5 fel. Här tror jag helt enkelt att han missade att de var en oxer.
Hopp 2B: Vinst med 5 fel. Även en rivning i detta loppet. Efteråt har jag kunnat konstatera att när Butz river och det inte är mitt fel, typ att jag står ivägen, så är det oftast i dessa situationer. Alltså när jag skickar honom, vänder och att han då ska vända snävt i landningen. Jag tror att han får lite väl bråttom och släpper då ner bakbenen för fort, så de är helt enkelt något som vi behöver träna på.

Så 4 lopp och placerad i samtliga. Lite stolpe ut men bra känsla i alla lopp.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.