Agility tävling med Butz

I lördags tävlade vi agility igen, en 3e placering i hoppklass 2 med 0 fel fick vi med oss hem.

Agility klassen var nog ett av våra bästa lopp hittills. Men när jag skickar in Butz i sista tunneln så ser jag och hör att det kommit in en annan hund på banan och jag får fullständigt panik i skallen. Butz har en tendens till att vilja springa fram till andra hundar och är det en annan hane och de blir något så svarar han upp. Så jag blir helt blank i skallen när det kommer till banan och mitt enda fokus låg på att Butz inte skulle springa fram till den andra hunden. Så pga detta så tar han näst sista hindret från fel håll och vi blir diskade. Vi var fram tills detta hände också felfria.

Jag vet att jag under träning och tävling kan lita på att han inte sticker till någon annan hund, men de här är ju en situation som man inte riktigt kan träna på. Så i mitt huvud spelades alla de värsta scenarion upp och jag fick rätt mycket ångest över de hela. Men jag är jätte stolt över Butz som inte verkade ha tänkt på den andra hunden alls och stolt över oss som faktiskt gjorde ett riktigt bra lopp egentligen.

Härnäst väntar lydnadstävlingar för oss och så ska vi tävla agility om 1 månad igen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.