Lydnadstävling Piteå BK

Fritt följ5.5
Ställande och/eller sättande och/eller läggande under gång6.0
Inkallande med ställande6.0
Sändande med läggande och inkallande0.0
Apportering6.0
Vittringsprov0.0
Fjärrdirigering0.0
Hopp över hinder och apportering av metallföremål7.5
Platsliggande0.0
Helhetsintryck7.0
Totalpoäng113.0

Så igår kväll tävlade jag och Butz lydnad klass 2 i Piteå och det gick rätt så dåligt. Butz var allmänt övertaggad, skällig och gnällig samtidigt som han var något ofokuserad och nosig. De känns som vi inte har rätt uppvärmning och kommer in på planen med fel känsla/mindset. Så jag får ta mig en funderare och prova mig fram och hitta något som fungerar för oss. På träning så har de flesta bitar börjat att sitta ganska stabilt så känns såklart lite tråkigt att vi inte får till det på tävling. Men de kommer nog så småningom.

Största besvikelsen var sändande till rutan. Ett av hans allra bästa moment egentligen och som han gör väldigt stabilt. De var som att han inte såg den, andra gången detta hänt på tävling. Förra gången var också i Piteå och rutan var på samma ställe nära bus kuren. Så nu blir det att träna rutan nära byggnader osv.

Några bra saker fick vi ändå till. De bästa var helt klart hopp med metallapport. Metallapporten har aldrig varit Butz favorit och vi har jobbat mycket på att han inte ska släppa den när han landar efter hoppet. Och igrå tyckte jag att han gjorde det riktigt bra, inget extra kommando behövdes vid apporten (vilket brukar behövas på hälften av gångerna på träning) och han höll den fint över hoppet. farten in med apporten i dirigeringsapporteringen var också bra och har förbättrats. Lite lätt tugg så de ska vi försöka jobba bort. Var lite oväntat att han släppte apporten vid mig dock, något som inte hänt på träning på länge. Vittringsapporten såg han inte först men jag tyckte att han gjorde ett bra avsök och var fokuserad på uppgiften. Han hade också bättre fokus under tiden pinnarna lades ut och jag var bortvänd än vad han haft innan. Gjorde ett bra avlämnande men de var tyvärr fel pinne. Än en gång så tar han pinnen bredvid den rätta. Någon gång kommer väl detta att lossna och att han börjar komma in med rätt pinne.

På platsliggningen så blev vi själva. De sköts på skyttebanan en bit bort och även om Butz blivit skottberörd så brukar skott på de avståndet inte vara några problem. Men efter en kort stund så kom Butz springandes till mig, han tyckte att de var obehagligt ändå. Så skott på de avståndet verkar gå bra om han får vara vid mig, vi har tidigare tävlat b la lydnadsklass 1 när det skjutits på samma sätt som de gjorde igår. Men att lägga en platsliggning med honom verkar inte gå. Nu kan de vara så att det hade gått bra om han hade legat platsen med någon annan hund som inte varit skottberörd. Men själv går inte.

Nästa lydnadstävling blir på hemmaplan den 18 augusti. Beroende på hur det går på den så ska jag bestämma mig för om vi ska tävla någon mer lydnad i år eller om vi bara ska fortsätta träna på och försöka nästa år igen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.