Lydnadstävling 17 Augusti

Bättre sent än aldrig brukar de ju säga. Den 17 augusti tävlade jag och Butz klass 2 på hemmaplan. Och äntligen kändes det som att det börjat lossna på tävlingsplanen också! Varmt och kvavt var det och de i kombination med uppvärmning för nära inpå start gjorde att Butz var lite loj. Så inga superpoäng men en hel hög med träningsvinster

Butz var väldigt lite i marken och nosade, något som vi jobbat hårt på. I vittringen tog han rätt och i fjärren flyttade han inte fram så mycket och tänkte rätt. I platsliggningen fick vi en oväntad 0a, Butz fick en irriterande insekt i ögat och efter att ha kliat bort den så reste han sig upp och tog några steg. Efter en liten grymtning från mig så la han sig igen och låg superfint resten av tiden, lugnt och inget nosande.

Fritt följ6.5
Ställande och/eller sättande och/eller läggande under gång7.0
Inkallande med ställande5.0
Sändande med läggande och inkallande8.0
Apportering6.0
Vittringsprov5.0
Fjärrdirigering6.5
Hopp över hinder och apportering av metallföremål7.0
Platsliggande0.0
Helhetsintryck5.0
Totalpoäng187.5

Så jag är väldigt nöjd och tänker att vi ska försöka ut på en till lydnadstävling i år.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.