Februaritävling Skellefteå BK

För 2 veckor sen tävlade vi agility på hemmaplan, väldigt roligt även om de blir mycket jobb och långa dagar. För Ilex blev det 4 klasser totalt och för Butz blev det 3 klasser. De mest spännande på hela helgen var hur Ilex skulle ta miljön och allt. Då de var hemmatävling så var vi där hela dagen då jag var funktionär när jag inte tävlade och hundarna fick ligga i burar i ett rum med flera andra hundar hela dagarna, något som Ilex inte gjort tidigare. Klass 1 var också sist båda dagarna så Ilex fick ligga i buren en massa timmar innan han fick tävla dessutom. Men han skötte sig utmärkt! Båda låg och vilade utan problem och de blev bara lite upprörda när jag tog ut en och lämnade den andra. Men till resultaten:

Lördag
Ilex
Agility 1A: 10 fel. Lite strul i slalomingången då jag ville se om han kunde lösa det själv, men han kom in lite för fort och bromsade inte upp i tid. När jag tog tillbaka honom för att göra om slalomet så tog han en lite vända och råkade springa igenom vilket resulterade i en andra vägran.
Agility 1B: 15 fel. Här var Ilex lite tröttare i huvudet, fullt förståeligt, och missar då kontaktfälten på både bommen och A:et samt fick en vägran på långhoppet.

Butz
Agility 2A: 0 fel och 2:a placering. Fint och stabilt lopp även fast de var en lite väl hög träff på bommen.
Agility 2B: 0 fel och 1:a placering med pinne! Ännu ett fint och stabilt lopp men med en mycket bättre träff på bommen.

Söndag
Ilex
Hopp 1A: 10 fel. Debut i hoppklass för Ilex. Här hade jag tagit ut honom lite för tidigt och han hade blivit väldigt uppjagad pga alla andra hundar innan vi gick in på planen men överraskade med att ändå kunna hålla ihop fint! Lite strul med slalomingången och en rivning.
Hopp 1B: 10 fel. Har får matte ta på sig felen då jag kunde varit tydligare på de ställen där vägringarna kom. Mycket fint lopp i övrigt och jag är väldigt stolt över att han kunde leverera så pass bra på helgens sista lopp.

Butz
Hopp 2A: Disk. Blev tyvärr lite fel för Butz så tjejen som flyttade kopplet sprang och kastade kopplet just framför honom när han sprang in i en tunnel. Han trodde att de var belöning som kastades åt honom och tappade fokuset lite efter det vilket resulterade i ett missat hinder.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.